Kranen, Baden en Accessoires

Een badkamer kan niet functioneren zonder kranen. Voor de badkamer zijn er voor de wastafel, douche en bad kranen nodig. Voor de wastafel kunnen we onderscheid maken in kranen met eenhendel en kranen met twee knoppen om de temperatuur te regelen. Voor de baden en douches is er naast deze twee mogelijkheden nog een andere optie. Deze kranen kunnen met een thermostaat worden uitegerust. Dit is ideaal omdat u dan vooraf de temerperatuur van het water kan instellen. Ook voor kranen geldt dat de keuze reuze is van modern tot nostalgisch er zit vast wel iets bij wat bij uw badkamer past.

Glijstangcombinaties en douches
Bij de douchekraan hoort een douchekop. Er zijn verschillende glijstangcombinaties verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een simpele glijstang met enkel een douchekop met één soort straal maar, er zijn ook mogelijkheden van douchekoppen met vier stralen. Hier zit dan onder andere een massage straal ingebouwd. Ook kan er gekozen worden voor de Raindance. Dit zijn grote douchekoppen met een doorsnede vanaf 18 cm waar een soort regen van water uit voort komt. Een anders luxe optie is de Freehander van Grohe, dit is een douchehouder met twee sproeikoppen waarin verschillende soorten stralen zitten.

Baden en douchebakken
Voor een lekkere ontspanning is voor veel mensen een ligbad in de badkamer een pre. De ligbaden bij yro’s sanitair afdeling kunnen allen geleverd worden met en zonder bubbels. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de posities van de jets en wel/of geen luchttoevoer via deze jets. De standaard afmetingen van de ligbaden zijn 170×75 en 180×80 maar hier zijn vele variaties op. Zo bestaan er ook baden voor hele kleine ruimtes van 160×90/40 en hoekbaden voor de grotere ruimtes. De ligbaden bij yro zijn vrijwel allemaal van kunststof. Kunststof heeft als eigenschap dat het zijn omgevingstemperatuur aanneemt. Zo is het lekker als u in bad gaat zitten en niet alleen het water maar ook het bad zelf is lekker warm. Dit geldt ook voor de douchebakken. Niets is vervelender als ’s morgens met de blote voeten een ijskoude douchebak in te moeten. Bij kunststof heeft u hier geen last van.

Accesoires
Wat vaak vergeten wordt bij aanschaf van de badkamer zijn de accessoires. Het is heel verveldend als u in uw nieuwe bad wil gaan liggen maar u kan uw handdoek niet fatsoenlijk ophangen. Of u gaat op uw nieuwe toilet en de toiletrol ligt op de grond. Voor al deze kleine maar zeer nuttige accesoires kunt u ook bij yro terecht. Zo heeft u alles in een keer echt compleet.